Magazine

Maart 2017

 • 02
  Campagne! Doe je mee?

  Enthousiasme op alle niveaus, dat straalt onze campagne uit. Van lijsttrekker tot canvasser, van Kamerkandidaat tot campagneleider, we hebben er zin in. Help jij ook mee geschiedenis te schrijven?

 • 03
  De moderne middenschool in de praktijk

  Eerlijke kansen voor alle kinderen, dat is het uitgangspunt van de onderwijsplannen van GroenLinks. De moderne middenschool speelt daarin een centrale rol. Hoe denken ervaringsdeskundigen hierover?

 • 04
  Hoera, ik woon in een regenboogstad!?

  De regenboogzebrapaden schieten uit de grond, maar wat heeft een LHBT’er eraan?

 • 05
  Zihni Özdil: We gaan ons land weer terugveroveren

  Het was niet vanzelfsprekend dat ik achtereenvolgens wetenschappelijk docent, NRC-columnist, schrijver en kandidaat-kamerlid ben geworden. Dankzij Nederland heb ik de kansen gekregen om vooruit te komen.

 • 06
  Geothermie, de nieuwe duurzame parel?

  Geothermie is een duurzame energiebron die momenteel nog weinig wordt gebruikt in ons land. Wat zijn de mogelijkheden ervan? GroenLinks-wethouders Mattias Gijsbertsen uit Groningen en Paul Smeulders uit Helmond vertellen over de projecten die zij hebben lopen.

 • 07
  De empathische samenleving bij de noodopvang

  Een aantal vrijwilligers van de noodopvang in Lelystad vertelt ons over hun motivatie. Het zijn verhalen over solidariteit, naastenliefde en gewoon: alledaagse empathie.

 • 08
  Terugblik op het grootste congres ooit

  Het congres is alweer even geleden, maar het was zo’n succes dat we samen met enkele bezoekers nog graag even terugblikken.

 • 09
  Colofon

  Dit nummer is gemaakt door: Jildou Visser (eindredactie), Marjolein van Rijn, Patrick Rijke, Martijn Schackmann, Bart Zantvoort, Leo Maat, Carin Hereijgers, Regine Geleijns, Stefan Hennis, Michiel Nanninga en Rutger Wessels/Tammo Hoeksema (hoofdredactie).
  Fotografie: Kjell Postema, Daisy de Pater, Max van Jongenelen, Bert Spiertz/Hollandse Hoogte, Roel Burgler/Hollandse Hoogte en David van Dam/Hollandse Hoogte

  Redactieadres: Postbus 8008, 3503 RA Utrecht, vragen@groenlinks.nl, www.groenlinksmagazine.nl

  Vormgeving en realisatie magazine: Ruparo, Amsterdam, www.ruparo.nl.

  Hosting: Greenhost, Amsterdam, www.greenhost.nl