Magazine

Campagne! Doe je mee?

Artikel

Campagne! Doe je mee?

Enthousiasme op alle niveaus, dat straalt onze campagne uit. Van lijsttrekker tot canvasser, van Kamerkandidaat tot campagneleider, we hebben er zin in. En dat is te merken. Als we dit  volhouden, zijn we niet te stoppen en koersen we af op een historische overwinning op 15 maart. Help jij ook mee geschiedenis te schrijven?

Door Tammo Hoeksema en Ismay Kieskamp

Het gaat goed in de peilingen. Jesse krijgt hoge waardering als lijsttrekker. Op Facebook bereiken we inmiddels miljoenen mensen met onze boodschap voor verandering. Nieuwe leden stromen binnen. Alle lichten staan op groen, maar .... niks is zeker tot de stemmen zijn geteld. Wat kun jij tot die tijd doen?

Kijk mee met de Meetup op 9 maart

Jesse inspireert. Duizenden mensen zijn inmiddels enthousiast geraakt bij Meetups in het hele land. Leden en niet-leden. Jong en oud. Oudgedienden en mensen die nog nooit bij een politieke bijeenkomst zijn geweest (en dat zelfs nooit van zichzelf hadden verwacht). Het hoogtepunt op weg naar de verkiezingen wordt de Meetup in AFAS Live, de voormalige Heineken Music Hall, op donderdag 9 maart. Zorg dat je het niet mist, het wordt het grootste politieke evenement van 2017! Met duizenden laten we onze beweging zien aan Nederland. Je kunt de Meetup live volgen via ons videokanaal op Facebook

Sluit je aan bij de groene golf

Langs de deuren gaan was nog nooit zo leuk! Massaal trekken GroenLinksers erop uit en bellen aan in buurten waar GroenLinks veel potentieel heeft, voor een gesprekje. De reacties zijn positief. “Blij om te zien dat jullie er echt werk van maken om de kiezer te spreken. Hulde.” “Nou, geef mij maar twee flyers!” “Mijn dochtertje zei vanochtend nog: papa, mag ik met Jesse Klaver trouwen?” “Of ik een raamposter van Jesse Klaver wil? Ja duh!” Meer vrolijke foto’s en citaten vind je op Twitter, @GaanLangs. Sluit je aan bij de groene golf via groenlinks.nl/doemee.

 

Ga in gesprek met je vrienden, buren en collega’s

Er zijn minstens zoveel redenen om GroenLinks te stemmen als er GroenLinksers zijn. Het begint met het delen van je enthousiasme, veel hoef je daar niet voor te doen. Praten met vrienden kost weinig moeite en levert vaak boeiende gesprekken op. Een paar voorbeelden waarom mensen GroenLinks stemmen:

Rembrandt Rowaan: “Er zijn zulke goede plannen van GroenLinks om de economie te laten groeien op manieren die ook het milieu ten goede komen. Dat is voor mij het allerbelangrijkst.”

Jannie Marck en Hans van der Neuf: “Initiatief moet vanuit de mensen komen. Jesse brengt dat onder woorden.”
 

Krijn van Rijn: “Ik denk dat GroenLinks een brug kan slaan naar mensen die conservatief en rechts denken. Iedereen wil dat het beter gaat met zijn of haar kinderen.”

Samya Cusman: “GroenLinks wil vluchtelingen en asielzoekers een kans bieden om hier een gelukkig leven te leiden, zoals wij ook kunnen doen.”

Pimp je banners

Eenvoudiger kunnen we het niet maken, leuker ook niet: een bijna verslavende site waar je in drie stappen je eigen banner voor Facebook, Twitter of Instagram kunt maken. Jouw foto, jouw teksten, het ziet er direct strak uit in de GroenLinks campagnestijl. Ga aan de slag op fotogl.nl!

Word Apptivist

Heb je WhatsApp op je telefoon? Word dan Apptivist! Als Apptivist krijg je twee of drie berichtjes per week met leuke filmpjes, foto's en uitnodigingen voor events. We geven je een uniek kijkje achter de schermen en je bent vaak de eerste die groot nieuws hoort. Geef je dus nu op!

Deel dit artikel